nattis bloggar

filmbevis på att jag och mini förbrände förrmiddagens fika!



Godmorgon

Efter fem timmars sömn är jag ändå ovanligt pigg! Jag har precis mumsat ner mig två goda mackor och ett glas apelsinjuce. 
Det var snack om att en tysk kille skulle komma och träna oss idag, men som vanligt är det nog bara lite snack som går. Men man kan ju alltid hoppas! 
Träningen börjar 12 och här sitter jag och har ingenting att göra.
Nu ska jag nog ta och kolla lite på tv.

Ha det gott! 

PUSSS

Hur jag ser på livet.

Jag föddes den 5 september 1994, för snart 15 år sedan.
Då jag kom som fjärde medlem i familjen och bodde på Amiralsgatan i Malmö. Vi bodde på 5:e våningen och hade fin utsikt över Nannys kitchen, som tyvärr inte finns kvar längre.
När jag blivit några månader tog mina föräldrar beslutet att flytta till ett mer "barnfamiljsområde" på Serenadgatan. 

Som liten skaffade jag lätt kompisar och gick från kompis till kompis, men det var alltid två jag hade kvar, mina bästa vänner. En av dem var Antonia som jag spenderade mycket tid tillsammans både på dagis och på fritiden. Jag kommer ihåg att hennes rum alltid så lika hemskt ut med saker över hela golvet, jag har även hört från mamma att mitt såg lika dant ut när hon varit på besök. 
Jossi eller Joephine som är hennes riktiga namn är 4 år äldre än mig och har tagit studenten. Men vi passade ändå bra ihop. Josephine bodde granne med oss, i samma trapp och allt.  Det var bara att öppna vår dörr så kom man hem till familjen Persson. Hon har lärt mig mycket genom åren och var som en slags förebild för mig.

Åren rullade på och jag skulle börja skolan. Det var något jag längtade väldigt mycket efter! För då var man stor. Men i början blev det inte riktigt som jag tänkt mig, jag kände mig ensam och satt oftast i buskarna och grät för mig själv. Jag saknade mamma! Men månaderna gick och jag började känna mig mer hemma på Almvik. Jag vågade skaffa nya kompisar, men höll mig ändå lite till fröknarna. Jag kommer ihåg att mina favoritfröknar var Linda och Lena. Jag brukade alltid spela mitt favoritspel (kallaha) med Lena. 
När vi väl började 2:an skulle vi flytta till den stora skolan som då var Lindängeskolan. Jag var livrädd varje dag för de stora killarna som slogs och skojjade. Så fort jag såg min syster sprang jag till henne och grät. 
Men åren gick och jag började känna mig säkrare på skolan, även om jag alltid var lite rädd så klarade jag av att hantera det på ett annat sätt.
 
Detta året började jag även på voltige. Som alla andra voltigörer fick vi en skada i huvudet som nog aldirg kommer försvinna. Verkligen allt kretsade kring voltige. Vi höll på med livsfarliga akrobatiska övningar på ett 10 centimeter ( om ens det) brett, vitt staket. Vi hade ju precis börjat med sporten och var omidiga som få och det gjorde hela grejen mycket farligare. 
Vi kom senare på att den inte räckte med staketet, hästen har ju filt, skumm och jord på sig. Då tänkte vi att vi var tvungna till att fixa det också. Vi tog handdukar som vi använde som filt och skum och ölburkar där vi drog ett rep genom som vi använde som jord. Då kan ni föreställa er oss klänga runr som apor på ett staket med handdukar och ölbukar. 
Det var inga problem ifall ölburkarna gick sönder, det fanns ju alltid nya att använda eftersom någon i  vår familj drack öl hela dagarna långa.

När jag började 4:an började Helena svimma ganska ofta i skolan. De kom alltid och kallade ut mig från klassrummet varje gång de hade hänt. Jag började bli mer och mer orolig eftersom detta hände iprincip varje dag. Den kännslan av  att se sin syster åka iväg i en anbulans en gång i veckan var ju inte den bästa. 
Det var även den tiden då jag började gå till kuratorn och prata. Jag började förstå vad som hände hemma och blev ofta rädd för att gå hem. Fast jag var den yngsta i familjen var det ändå jag som vågade stå för det jag tyckte. Jag kunde bara säga det rakt ut.
Det kunde bero på så små och onödiga saker, som att jag satt vi datan eller kollade tv. Man började försöka undvika sådanna saker som att säga emot utan höll bara med för att slippa bråk. Lite omtänksamhet och kärkek en vecka var nog för mycket att begära. Han trodde nog att pengar räckte nog och väl.
Mimmi, som var min västa vän från 3:an till 5:an och jag hade varit på bio, vi såg Robotar och jag tyckte allt var som underbart. Men när vi senare blivit upphämtade av mamma och Helena och blivit körda hem till huset på spelmansgatan där vi nu bodde gick jag in för att starta datorn. Men den var redan på... Där hade pappa skrivit ett brev om att han aldrig skulle komma tillbaka och han förklarade hur mycket han älskade oss. Detta har jag fått reda på i efterhand eftersom jag bara hann läga "Till min älsklingar" innan jag kallade på mamma. Jag kommer så väl ihåg hur mycket jag störde mig på att det stod min älsklingar  och inte mina älsklingar. Hon skickade snabbt upp mig på rummet och läste klart brevet.Sedan ringde hon mormor och morfar och bad mig och Mimmi att vi skulle cykla hem till henne och leka där istället. 
När vi kom hem till henne satt jag gråtandes men min bästa vän som samtidigt tröstade mig eftersom vi båda hade förstått vad som hänt. Men han kom tillbaka, om det var är tur eller otur?

Genom åren har det varit många polisanmälningar hit och dit som det inte blivit något av. Varför försökte dom inte stoppa det ? Varför sa dom till så sent? Livet hade kunnat vara helt annurluna om dom bara hade gjort någonting av saken.
Jag har fått prata med många människor jag aldrig träffat innan. Det var något jag tyckte var ganska jobbigt att sitta och berätta hur jag hade det hemma och om hur jag mådde iför en främlig jag oftast glömde namnet på.
Det som jag tyckte var värst var en gång när de skulle filma vårt samtal. Då jag satt och berättade allt för en polis med kameror som stirrade mot mig.I ett annat rum satt en annan polis och en sorts advokat som lyssnade genom hela samtalet.


Under den här tiden blev vi även uppflyttade till klubbens bästa lag i voltige. Det var nog den roligaste terminen jag någonsin varit med om. Vi hade en underbar sammanhållning och kul på varje träning. Det såg man även resultat över. För efter bara en termins träning med dessa underbara varelser tog vi hem SM-GULDET 2006. Då trodde jag att det var den bästa dagen i mitt liv. Men då visste jag inte vad som väntade...

Under samma halvår blev även mormor sjuk. Något jag inte trodde var någon fara eftesom vi inte fick reda på vad som hände med henne. Jag trodde att hon skulle komma tillbaka och vara som den mormor hon altid varit för mig. Men under sommaren 2006 fick jag reda på att det inte alls skulle bli så. Jag fick reda på att hon inom kort skulle gå bort eftersom hon fått proppar i lungorna. Det är något som förändrade mitt liv. Jag är mer orolig och känner en saknad inom mig som aldig försvinner. Jag saknar henne enormt och ser henne som en förebild eftersom hon alltid var så snäll och omtänksam.

Under detta året började jag även känna Natalie Brixland i en mer kompisretation än tidigare. Vi började umgås på fritiden och hade riktigt roligt tillsammans. Då blev hon även min bästa vän, som hon är än idag. Att hon fanns där för mig var till enormt stor hjälp. Hon är som en extra syster för mig. Det är alltid henne jag ringer när något är på tok, för jag vet att hon alltid finns där och vill hjälpa till.

Under detta året splittrades även klassen och vi skulle börja 6:an. Jag tyckte det var en stor grej och var nyfiken på allt. 
Jag skaffade nya kompisar och  "samlade ihop" det nya gänget som kallade sig själv de sju idioterna. Det jag kom på en dag när vi var hemma på min studsematta. "De sju idioterna på en studsematta".

När jag senare började i 7:e klass började jag må sämre för jag inte kände mig trygg. Jag började vara med Kajsa, Jessica och Therese. Då vi sedan skapade ett liten "gäng" som niornas killar  kallade " Swedish girlpower" eftersom vi va dem ända som bara var svenskar tillsammans.Det var både ett riktigt roligt med svårt år. Jag gjorde många saker som jag nu ångrar, men tror att det behövdes för att jag skulle kunna få det liv jag har idag. 

Det började hända värre saker inom familjen som sedan fick ett resultat att vi fick flytta ifrån pappa. 
Dun lyckligaste dagen i mitt liv var när vi fick reda på att vi fått huset i åkarp. Jag kan inte förklara hur hjärtat bara kändes så lätt och ville bara lyfta och flyga. Men det svåra varatt berätta det för mina vänner. Jag vågade inte riktigt säga det så jag sköt på det hela tilden. Jag berättade så smått för andra som jag inte stod så nära men vågade till sist berätta för Jessica och Kajsa.

Den 10:e maj 2008 flyttade vi till Lervägen i åkarp. Där vi nu har bott i exakt 442 dagar.
Jag började på Dalslundskolan den 20 augusti och kände mig oväntat välkommen in i klassen. Som jag fått reda på ungefär en månad tidigare skulle vi till köpenhamn på tivioli andra skoldagen. Det var något som skrämde mig att jag skulle åka iväg med någon jag inte alls kände till ett annat land, där jag inte hittar. Men igentligen var det ingenting att oroa sig för. De tog väl hand om mig och tvlivlade inte en sekund på att lämna mig ensam. 
Jag hade lite föraningar om vissa eftersom det gick runt ganska mycket skitsnack bland tjejera. Men så småningom lärde jag mig vem jag kunde lita på.
Nu umgås jag med med Chasmine från klassen. Hon är verkligen en underbar kompis som alltid finns där och lyssnar. Och jag vill att hon ska veta att jag finns där för henne också. Vi hittar verkligen på allt tillsammas och har alltid roligt. 

Under alla dessa år har min storasyster varit min största förebild. Eftersom vi går på voltige båda två och tränar ett lag tillsammans har vi en bra retation. Vi har gått igenom så mycket tillsammans och jag vill alltid finnas där för dig.
Även om vi har bråkat mycket i våra dagar så är du ändå världens bästa syster.
Jag vet att jag tvivlat på dig ibland, men det har jag inte gjort medvetet. Jag har inbillat mig att det inte kan är så, men har insett att jag har varit idiotisk. som gjort såhär. Jag har förträngt allt som hänt och bara trott att du hittade på det mesta. Men nu förstår jag att det är sant. Jag lovar att jag aldrig med ska tvivla på dig!

Igentligen var det inte meningen att detta inlägget skulle bli såhär långt, men har man väl börjat kan man lika bra avsluta det.
Jag började detta inlägg när klockan var 02.20 nu är klockan 03.33 så jag borde nog sova, fast jag inte är trött. 

Det vore kul om någon orkade läsa. 

Puss







hahah, han odlar päror - potatis!


Punkten

Just nu känns allt i mitt liv som en tom punkt som inte vill försvinna. 
Den svenska sommaren gör nog människor lite smått deprimerade. Som när man vaknar upp på morgonen av regnet som smattrar på fönsterruterna, det är ju aldrig kul.
Sommarlovet är snart slut, och här sitter jag utan någonling att göra. Det känns som om jag bara slösar bort sommaren på att sitta vid datorn eller titta på tv.

Annars har jag ingenting att klaga på, jag tycker att mitt liv har gått mot ljusare tider på detta underbara året. Även om jag saknar mina gamla klasskompisar så var det nog det bästa beslutet som någonsin tagits och kommer att tas i mitt liv. Man fick kämpa för det, men det kunde ju bara bli bättre. 
Jag kommer ihåg att mina tårar bara rann när jag fick reda på att vi fick huset i åkarp. Jag satt där på SO-lektionen och kollade på film då jag fick ett sms av min mamma där det stod : Vi fick huset i åkarp. Den 5:e maj är det vårt. 
Jag kommer ändå alltid ha skuldkännslor, vad folk än säger. Men jag har stått upp och verkligen gjort vad jag vill och känner är bäst för mig.

Vi alla har vänner som står oss extra nära, som alltid finns där för en och vet alla de sakerna som andra inte ens kan gissa om en.
För mig är det Natalie och Chasmine, som är otroligt olika varandra med har ändå så mycket gemensamt. Det är bra, för då har man en på båda hållen. Jag älska dem så mycket.
Och jag får absolut inte glömma min söta syster som aldrig svikit mig. Även m vi bråkar ibland (som alla syskon gör), så blir vi alltid vänner igen och skrattar och har kul åt det vi bråkat om. 
Vår relation beror nog på att vi gör så mycket tillsammans. Som att vi tränar voltige i samma lag och även tränar små tjejer tillsammans. Det kan nog också vara att vi gått igemom så mycket tillsammans så vi alltid behövt varandra för att klara det. Jag vet inte hur det ska gå när hon flyttar och jag ska bo med mamma själv. Fast jag älskar min mamma otroligt mycket skulle det alltid vara något som fattas.

Nu ska jag nog avsluta detta inlägget med att gå och borsta tänderna, känner att det behövs. 



Rubrik

Just nu känns allt bara konstigt. Det är juli men ingen sol, jag har ont i min svanskota och alla verkar ha någonting att göra idag utom jag!
I måndags var jag i lund med Helena. Vi åt vars en god Tost på Cofee point och till det drack vi svalkade coca cola. Nu lät det som att de var världans godaste och härligaste lunch, men härligaste var det tyvärr inte. Salladen blåste omkring och solen gick och kom som den ville, men maten var fortfarande god.
Innan vi åkte hem hyrde vi 3 filmer på Hemmakväll. Det blev Wallander, Allt flyter och Valkyria. Nu har vi både sett Wallander (som vi såklart började med) och Allt flyter som vi precis såg med Martina. 
När vi kommit hem åkte vi hem till moster där vi fika och filade Tildas klor. Tilda har börjat bli vår lilla prinsessa!
Igår gjorde jag inte mycket mer än vad jag gjort idag, var bara hemma och mös tills kvällen kom då det var träning.

Nu ska jag hitta på annat skoj. 


Puss 


Gårdagens roligaste

Gjorde det ont när du tappade ölen på foten?
Nej, det var lättöl.

Träningsläger!!

Nu har jag kommit hem från ett tre-dagar långt träningslänger. Som för mig slutade lite tidigare eftersom min mage höll på att döda mig. Har nog aldrig haft så ont.. 
Iallafall åkte jag iväg på träningsläger i tordags till ett lutande hus i hyltarp.
Har tränat, ätit, badat och spelat mängder med "maffia" eller "staden sover" hur det nu heter.. 
Hade riktigt kul fram till inatt, då jag fick massa ont i magen och fick åka hem till morfar runt 6 på morgonen. 

Puss

Måndag/tisdag

Igår var jag med Nattis i båstad. Vädert var toppen och vi hade trevligt.
Eftersom vi inte inte tyckte att det var kul att kolla på tennis var vi mest på standen, pratade med my eller åt! Men lite tennis fick vi ändå se! 

Idag har jag varit på sege och hälsat på chasse där hon jobbar. 
När jag skulle ta bussen så åkte den bara förbi mig, fast jag stod där framme. Så jag svor lite och ringde efter mamma! Efter en kvart kom hon i bilen och hätade mig. Så vi köpte mat och grejer! 

Bilderna från båstad kommer när Natalie skickat dem ! 

KRAM

Söndag

Idag har jag städat på mitt rum, duktig som jag är. Jag är väldigt stolt över mig själv! 
Har även hunnit med grillning hos morfar med familj, kusin, moster och Tony. Väldigt trevligt och väldigt gott. Lyckades även med att sticka min kusin i handen med en kniv eftersom jag skulle ge den till honom, men på fel håll. Vi skrapade även bort färg från morfars utemöbler och kusinen tog en tripp på taket. 
MUMS, vilken dag alltså! 

Har precis sett Inte utan min dotter med Helena. Jag hade blicken fast hela tiden, otroligt bra film men även väldigt tragisk. 



PUSS

När inte kameran funkar, blir mobilkameran perfekt!










baksmällan

Världens roligaste film, jag menar det. Har aldrig skrattat så mycket åt en film!!
Jag och Natalie skrattade under nästan hela vägen till tåget, bara skratta och skratta! 
Ska definitivt ha den filmen!!!!!! 



moln + moln = inget kul

Idag vaknade jag upp hos Nattis efter en lång dag igår.
Igår tog vi 6-tåget in till lund och lekte i stadsparken, och då menar jag verkligen lekte. Jag kan nog inte räkna till så många som kollade på oss! Men kul hade vi. 
Efter det åkte vi hem och spelade tennis och rökte även vattenpipa. Sedan baka vi en kladdkaka och kollade på film, legally blond. Då vi somnade under tiden och vaknade upp medans solen tittade fram och borsta snabbt tänderna och upp i säng!


listeflickan

JA ELLER NEJ FRÅGOR

Cyklat utan händerna: ja
Gråtit en hel natt: ye
Åkt vattenskidor: nej
Åkt rullstol: ja
Gjort en bakåtkullerbytta: en gång för mycket
Köpt lösgodis för över 50 kr: en gång för 50,50 kommer jag ihåg
Haft träningsvärk: jadddååå
Önskat att du var det andra könet: neej
Velat vara ett djur: jaa
Tänkt dig en kompis i rosa kanindräkt: haha ja
Hatat choklad:
varanna dag när jag va liten!

VEM

vem är i rummet med dig?mamma
Vem fick du senast sms av? nattis
vem tänker du på nu? Nattis
vems hus var du senast i? mitt!
sa du senast "jag älskar dej" till? chasse eller nattis
önskar du var med dig nu? syster
vem är din favoritsläkting? moster, morfar och kusin
vem i din skola går dig mest på nerverna?
chasse den idioten


VAR

var går du i skolan? i åkarp
var är din telefon? mellan benen 
var är din mamma? på toa
var sover du?i min säng
var fick du tag i tröjan du har på dig? från laget i konfirmations presenT
var i ditt rum är du?
är inte på mitt rum

VAD

vad åt du senast ?ett päron
vad drack du senast ? mjölk
vad är det för färg på dina byxor ? mörkblå
var är den närmaste saken som är blå ? byxorna?
vad gillar du mest med skolan? rasterna
vad har du på fötterna ? smuts
vad är din favorit färg ? blå
vilken film såg du senast ? twilight
vad hör du just nu ?  
mammas tjat

HAR DU NÅGONSIN

1. sovit i en annan säng ?men ja
2. tyckt att din kusin är het ? hetast!
3. sovit naken ? har jag säkert när jag va liten
4. kört över hastighetsgränsen ? men hur då?
5. målat om ditt rum ? jaoo
6. dansat framför en spegel? de har väl alla?
7. fått hicka ? jag hade hydro vibbriko
8. stulit pengar från en kompis ?  men nej
9. hoppat i en bil med folk du just träffat ? påväg till voltigetävlignar ja !
11. haft känslor för någon som inte känt detsamma ? kanske
12. älskar eller saknar någon nu ? jaao


HUR

Svarar du i telefonen:  Hej
Sätter du på dig strumpan: som folk brukar
Gör du när du är kär i fel person: vet inte
Tycker du om gul-bil-leken: nejjjjj
Mycket pengar har du i plånboken : inga
hur mycket är klockan: 18.32


rastaman!

ni behöver inte lyssna på vad han pratar om, bara vänta!

CHASSE ÄR HIMMA!

Nu är Chasse äntligen hemma, det betyder att vi spenderade dagen tillsammans! 
Vi cyklade först till stranden, men där var super mycket folk! Vi stannade fyra gånger för att hitta det perfekta, som vi aldrig gjorde! Men tillslut stanade vi vid en konstig liten brygga där Niklas, Marcus och Jesper var! Så vi badade med dom, ja! De som satt på stenarna blev nog väl underhållna av oss, eftersom jag och Chasse blev dränkta hela tiden! Jag som inte hade nog med att stå där på tårna för att inte drunkna... 
Sen åkte vi hem till Chasses mormor och åt gott grillat. Där var även en liten detl av hennes släkt. Väldigt trevlig måste jag säga, och väldigt underhållande! Vi spelade även kubb och kollade på bilderna från egypten där Chasse har varit i två veckor! 

Msn hackar, så bilder kommer förhoppningsvis imorgon! 


PUSSSSS

bilder

Här kommer bilder från 1-2 Juli!












!

Igår blev det en liten runda in till Lund med Natalie! Hittade en massa saker man vill ha som vanligt. jaja, köpte iallafall hårgummiband, som jag stolt kommer ha i håret och inte på byxbenen! 
Efter det åkte jag och min kära familj in till morfars stuga i Malmö. Vi grillade och kollade på allsång på sansen! 

Idag ska jag och Nattis åka in till Malmö och hälsa på vår kära lagkompis Eira. Hoppas på fint väder så vi kan ta en runda till stranden! 
Ikväll bär det även av till hyltarp för att träna. Efter det åker vi hem till Pernilla och ska grilla, blir kanske även ett dopp i hennes pool om vädret tillåter! 














¨
nu får det räcka!

PUSS

RSS 2.0